Livsmedel med mest Vitamin B12
Här är de livsmedel som är rikast på Vitamin B12 (Kobalamin). Antal mikogram per 100g av livsmedlet. Samt % av rekommenderat dagligt intag, baserat på rekommenderat dagligt intag som är 2µg för vuxna och barn 10-13 år enligt svenska livsmedelsverket. Yngre barn behöver inte få i sig lika mycket medan ammande kvinnor rekommenderas 2.6µg / dag.
Innehåll
1. Lever
Kalvlever | 110.0 µg | 5500% |
Nöt lever | 105.0 µg | 5250% |
Kyckling lever stekt | 31.1 µg | 1556% |
2. Rom
Löjrom | 18.0 µg | 900% |
3. Skaldjur
Ostron | 18.0 µg | 900% |
Trollkrabba (King Crab) | 15.4 µg | 770% |
Krabba kokt | 10.0 µg | 500% |
Blåmusslor (kokta med lag avrunna) | 7.9 µg | 394% |
Kräftor | 3.6 µg | 182% |
Räkor | 3.5 µg | 176% |
4. Fisk
Böckling | 13.0 µg | 650% |
Makrill | 13.0 µg | 650% |
Strömming | 11.5 µg | 575% |
Tonfisk (stekt) | 5.7 µg | 285% |
Bläckfisk (friterad) | 3.8 µg | 190% |
Havsabborre | 3.1 µg | 153% |
0 kommentarer