Livsmedel med mest Vitamin B12

Publicerat av Simon den

Här är de livsmedel som är rikast på Vitamin B12 (Kobalamin). Antal mikogram per 100g av livsmedlet. Samt % av rekommenderat dagligt intag, baserat på rekommenderat dagligt intag som är 2µg för vuxna och barn 10-13 år enligt svenska livsmedelsverket. Yngre barn behöver inte få i sig lika mycket medan ammande kvinnor rekommenderas 2.6µg / dag.

1. Lever

Kalvlever110.0 µg5500%
Nöt lever105.0 µg5250%
Kyckling lever stekt31.1 µg1556%

2. Rom

Löjrom18.0 µg900%

3. Skaldjur

Ostron18.0 µg900%
Trollkrabba (King Crab)15.4 µg770%
Krabba kokt10.0 µg500%
Blåmusslor (kokta med lag avrunna)7.9 µg394%
Kräftor3.6 µg182%
Räkor3.5 µg176%

4. Fisk

Böckling13.0 µg650%
Makrill13.0 µg650%
Strömming11.5 µg575%
Tonfisk (stekt)5.7 µg285%
Bläckfisk (friterad)3.8 µg190%
Havsabborre3.1 µg153%

Du gillar kanske dessa artiklar:

Läs mer  16 Bevisade Hälsofördelar med Vitamin B9 (Folat)
Kategorier: B-VitaminerB12

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *