Topp 12 livsmedel med Vitamin B6 – Pyridoxin
Här är de livsmedel som är rikast på Vitamin B6. Antal mg per 100g av livsmedlet. Samt % av rekommenderat dagligt intag, baserat på RDI om 1,5mg.
Innehåll
1. Vetegroddar
Vetegroddar | 1.82 mg | 121% |
2. Tomater
Torkade tomater i olja avrunna | 1.4 mg | 93% |
3. Vetekli
Vetekli | 1.4 mg | 90% |
4. Frön
Torkade solrosfrön | 1.3 mg | 83% |
Torkade sesamfrön | 0.79 mg | 53% |
Linfrön torkade | 0.47 mg | 31% |
5. Kött
Rökt hästkött | 1.0 mg | 67% |
Gris skinka italiensk lufttorkad | 0.6 mg | 42% |
Torkat renkött | 0.9 mg | 60% |
Griskött, de flesta delar samt färs | 0.5 mg | 36% |
Nöttkött | 0,4-0,5 mg |
6. Lever
Nötlever rå | 1.0 mg | 67% |
Kalvlever rå | 0.90 mg | 60% |
Grislever rå | 0.85 mg | 57% |
Kycklinglever rå | 0.79 mg | 53% |
7. Bönor
Torkade sojabönor | 0.81 mg | 54% |
8. Nötter
Chilinötter | 0.79 mg | 53% |
Jordnötter rostade saltade | 0.64 mg | 43% |
Hasselnötter | 0.61 mg | 41% |
Valnötter | 0.56 mg | 37% |
Cashewnötter | 0.50 mg | 33% |
9. Fisk
Lax gravad | 0.78 mg | 52% |
Lax rimmad | 0.78 mg | 52% |
10. Ris
Jasminris (ej kokt) | 0.75 mg | 50% |
Avorio ris | 0.63 mg | 42% |
Råris fullkorn långkornigt okokt | 0.60 mg | 40% |
11. Fågel
Kyckling bröstfilé rå | 0.90 mg | 60% |
Duva rå | 0.74 mg | 49% |
Fasan rå | 0.74 mg | 49% |
Kalkon filé rå | 0.71 mg | 47% |
Struts filé stekt | 0.67 mg | 45% |
Gås stekt | 0.66 mg | 44% |
Ripa rå | 0.64 mg | 43% |
Anka ankbröst rå | 0.63 mg | 42% |
Höna rå | 0.60 mg | 40% |
12. Banan
Banan | 0.6 mg | 39% |
0 kommentarer